Het vakbondsstatuut bij lokale besturen – 23 oktober 2025 – Webinar

Datum: 23/10/2025
Tijd: 09:30 - 12:00


Wil je begrijpen hoe het sociaal overleg binnen de overheid precies werkt volgens de wet van 19 december 1974 en de uitvoeringsbesluiten? Ben je benieuwd naar de rechten en plichten van vakbondsafgevaardigden? Dan is deze opleiding precies wat je zoekt!

Ontdek de strikte procedures en termijnen van het vakbondsstatuut en krijg een helder inzicht in alle aspecten die voor jou relevant zijn.

 

Wat mag je verwachten?

Het vakbondsstatuut kan complex lijken, maar tijdens deze opleiding brengen we het op een heldere en toegankelijke manier. We nemen je stap voor stap mee door de belangrijkste aspecten van het statuut, zoals:

  • het toepassingsgebied;
  • de onderhandeling- en overlegcomités en hun bevoegdheid;
  • de samenstelling en werking van deze comités;
  • de vakbondsactiviteiten en de categorieën vakbondsafgevaardigden;
  • de prerogatieven en vakbondsverloven;
  • de rechten, plichten en bescherming van de afgevaardigden;
  • het recht op staking.

Na afloop van deze opleiding heb je een duidelijk inzicht in de werking van de onderhandelings- en overlegcomités en ben je in staat het vakbondsstatuut effectief toe te passen in de praktijk.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding richt zich voornamelijk tot algemeen directeurs van lokale besturen, leidinggevenden van personeelsdiensten van openbare besturen en/of hun medewerkers, vooral diegene die als secretaris of voorzitter functioneren in het HOC en BOC. Daarnaast is de opleiding ook waardevol voor alle andere medewerkers die betrokken zijn bij het sociaal overleg, in het bijzonder diegenen binnen de personeelsdiensten.

Geen voorkennis vereist!

Dit is een basisopleiding, dus voorkennis is niet nodig. Iedereen kan deelnemen en profiteren van deze praktische en inzichtelijke cursus.

Datum

Donderdag 23 oktober 2025 van 9u30 tot 12u00

Deze sessie zal gegeven worden in de vorm van een Webinar. De link om hieraan deel te nemen en de documentatie ontvangt u enkele dagen voor aanvang.

Dit Webinar zal worden opgenomen. Indien gewenst, kan u ervoor kiezen om de opgenomen versie te bekijken i.p.v. de live sessie mee te volgen. U zal daartoe na afloop van het live Webinar een persoonlijke link en wachtwoord ontvangen, die gedurende 1 maand geldig zijn.

Kostprijs

T.B.A. (prijzen komen online in januari)

Tarief per individuele deelnemer. Digitale documentatie is inbegrepen in de prijs.

Opgelet, voor deze opleiding is een minimum van 15 deelnemers vereist. Indien dit aantal niet wordt behaald, zal de opleiding mogelijk worden geannuleerd. In geval van annulatie worden de ingeschreven deelnemers uiterlijk twee weken voor aanvang op de hoogte gebracht.

Annuleren kan op het e-mailadres juridischeopleiding@cipalschaubroeck.be. Hier zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Inlichtingen

Indien u vragen heeft over deze opleiding kunt u contact opnemen met juridischeopleiding@cipalschaubroeck.be

Inschrijven

Tickets

Soort ticket Plaatsen
Ik schrijf me in voor het Webinar (live) 'Het vakbondsstatuut bij lokale besturen' op 23 oktober 2025
Ik schrijf me in voor het Webinar (opgenomen versie) 'Het vakbondsstatuut bij lokale besturen'

Registratiegegevens

Administratieve contactgegevens

Facturatieadresgegevens:

Wenst u nog bijkomende info toe te voegen, doe dit dan hierna: